Ženski nogometni klub Osijek osnovan je u studenom 1990. godine kada se ženski nogomet nalazio na marginama sportskog ozračja u Hrvatskoj. No kroz protekla tri desetljeća puno se toga promijenilo. Najprije su osječke nogometašice u prvih 15 godina postojanja osvojile 10 naslova prvakinja Hrvatske i 8 pokala pobjednica Kupa Hrvatske. Uslijedila je velika smjena generacija, a uspjesi su se nastavili. Tako je ŽNK Osijek zaključno s 2021. godinom zabilježio dodatnih 13 naslova prvakinja Hrvatske i 11 pokala Kupa Hrvatske. U konačnici se danas Klub može pohvaliti s čak 23 naslova državnih prvakinja i 19 pokala Kupa!

Kroz proteklih nešto više od 30 godina u predsjedničkoj fotelji istaknula se trojka za pamćenje – Zvonko Erak, Gordan Matković i aktualni predsjednik Uprave, Bojan Bodražić. Velike zasluge za velike uspjehe ženskog nogometa u gradu na Dravi svakako pripadaju i pokretačima ove velike sportske priče – Marijanu Kuduzu, Vinku Vranješu i Tomislavu Mažaru, te dugogodišnjem tajniku Andriji Logarušiću i neumornom Branku Perkoviću koji više nisu među nama.

Djevojaka, žena koje su kao velike igračice obilježile bogatu povijest ŽNK-a Osijek bilo je puno. Među njima ipak se posebno izdvajaju Marija Milas i Violeta Baban, kao igračice s najvećim “stažem” u Klubu. Tu valja svakako spomenuti i Blaženku Logarušić – Ćiru, Snježana Fočić – Foku, Mariju Margaretu Damjanović, Anicu Ganz…

Sada neke druge igračice stvaraju neku drugu povijest. Ništa manje impresivnu. Igrom punom potencijala nastavljaju bilježiti ime “ŽNK Osijek” među najboljima i svima kazivati kako je dom ženskog nogometa u Hrvatskoj – u Osijeku!