25. titula za bijelo-plave nogometašice

25. titula za bijelo-plave nogometašice

Na stadionu Gradski vrt odigrana je posljednja utakmica SuperSport 1.HNLŽ, a ŽNK Osijek ekipa proglašena je nositeljem titule državnog prvaka u sezoni 2023./24!

ŽNK Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijelu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Hajduk Split rezultatom 3-3.

Po završetku utakmice organizirano je svečano proglašenje pobjednika SuperSport 1. HNLŽ. Pehar je uručio prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Ante Vučemilović Šimunović, a medalje predsjednik Komisije za ženski nogomet Hrvatskog nogometnog saveza, Josip Kuterovac, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan i team managerica mlađih kategorija Hrvatskog nogometnog saveza, Laura Jurčević

Uoči utakmice, medalje i pehar namijenjene državnim prvakinjama u WU15 kategoriji ŽNK Osijek pionirkama uručili su: prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Ante Vučemilović Šimunović, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan i team managerica mlađih kategorija Hrvatskog nogometnog saveza, Laura Jurčević.

Ispred Udruge Hrvatski nogometni sindikat uručen je i Trofej za najbolju igračicu Hrvatske koja je po izboru svih igračica i trenera 1.HNLŽ u sezoni 2023./24. naša kapetanica, Maja Joščak.

Također, ŽNK Osijek igračice su između sebe, već tradicionalno po završetku sezone,
izabrale najbolju suigračicu. U sezoni 2023./24. to je Maja Joščak kojoj je dodijeljen Trofej Branko
Perković.

Predsjednik ŽNK Osijek, Bojan Bodražić istaknuo je veliko zadovoljstvo igrom kojom je ekipa domirala cijelu sezonu.

-Prvi cilj koji smo stavili pred sebe ja da ponovimo prošlogodišnji uspjeh i obranimo titulu prvaka Hrvatske. Iskreno, nismo očekivali da ćemo biti toliko dominantni s obzirom na brojne turbulencije koje smo prolazili kroz samu sezonu, posebice kada govorimo o brojnim promjenama u igračkom kadru, a što se u konačnici pokazalo kao dobitna kombinacija! Vjetar u leđa je zasigurno bio i Gradski vrt na kojemu su naše nogometašice do ove sezone imale priliku igrati samo europske utakmice. Današnja atmosfera je još jednom pokazala da to što smo ovdje nije slučajno, već da je u potpunosti zasluženo! Ponovit ću činjenicu koju sam volio istaknuti u prijašnjim izjavama, sve što nam se kao klubu omogući, vraćamo višestruko i na najbolji mogući način. Još jednom smo poslali najljepšu moguću sliku o Osijeku i ženskom nogometu u gradu na Dravi! Hvala svima u klubu, hvala ovoj divnoj publici. Ovo je atmosfera kakvu ove djevojke zaslužuju na svakoj utakmici u Gradskom vrtu. Ovo je jubilarna 25. titula državnih prvakinja, ali za nas sezona nije gotova. Idemo i po jubilarni 20. kup! 

ŽNK Osijek kapetanica, Maja Joščak, sezonu je završila ponosna na svoju ekipu.

-Ponosna sam na sebe, kao i na cijelu ekipu što smo i ove godine podigli pobjednički pehar, i to za 25. titulu prvaka Hrvatske. Ova sezona je bila turbulentna za sve nas, na svim frontovima, ali opet se pokazalo da kolika god bila grupa ljudi, ako je homogena i skladna, sve se može prebroditi. Znamo da je svima želja skinuti Osijek s trona, ali svjesni smo svoje kvalitete, količine i težine treninga kroz cijelu godinu i zato respektiramo svakoga, ali se ne bojimo nikoga. Na nama je da i dalje ponizno radimo najbolje što znamo, popravljamo loše stvari, unaprjeđujemo dobre i sve dok budemo voljeli to što radimo i bili gladni uspjeha, rezultati neće izostati.

 


Ispis   E-mail