UPOTREBA KOLAĆIĆA I DRUGIH ANALITIČKIH ALATA

Korištenjem web stranice www.znk-osijek.hr prihvaćate kolačiće i druge analitičke alate koje koristi tvrtka ŽNK Osijek za prikupljanje podataka o korištenju naših web stranica i poboljšanje vašeg korisničkog iskustva na web stranicama u vlasništvu ŽNK Osijek.

ŠTO SU KOLAČIĆI ?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na računalu ili mobilnom uređaju prilikom posjeta određenoj web-lokaciji ili prilikom otvaranja određene e-pošte. Kolačići pomažu web stranicama da pamte vaše radnje i postavke za određeno razdoblje. Svaki put kada korisnik otvori stranicu, web poslužitelj može čitati vrijednosti koje su prethodno spremljene u kolačiće.

Postoje razne vrste kolačića i obično se klasificiraju prema trajanju, domeni kojoj pripadaju i svrsi: Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori preglednik. Stalni kolačići ostaju pohranjeni na korisnikovom uređaju određeno vrijeme. Kolačiće prve strane postavlja poslužitelj posjećenih domena. Kolačići trećih strana postavljaju se s druge domene od one koju je korisnik posjetio.

U skladu s tom svrhom, kolačići mogu biti potrebni ako podržavaju osnovne tehničke značajke web-mjesta, te su funkcionalni kada se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički kada se koriste za analizu korištenja web-lokacije, te marketinški ako se koriste za praćenje interesa pojedinačnih korisnika.

KORISTIMO NEKOLIKO VRSTA KOLAČIĆA

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Neophodni su kako bi omogućili osnovno funkcioniranje web-mjesta i web-mjesta ne mogu ispravno funkcionirati bez njih. To znači da se web-mjesto ne može otvoriti ili prikazati bez tih kolačića. Ovi kolačići koriste se u svrhu prijenosa komunikacije i potrebni su za pružanje usluga IT tvrtke koje su izričito zatražene od korisnika tih usluga. Ovi kolačići nam također omogućuju provođenje osnovne analize web stranica s ciljem poboljšanja funkcionalnosti web-mjesta korištenjem potpuno anonimnih podataka, tj. takvi kolačići se ne temelje na vašim osobnim podacima ili podacima koji bi na bilo koji način mogli biti povezani s vama osobno. Ovi kolačići ne zahtijevaju pristanak, tako da ne tražimo vaš pristanak za njihovo korištenje.

FUNKCIONALNI KOLAČIĆI

koristimo ih za napredniju analizu web-lokacije. Ovi kolačići koriste se za analizu ponašanja korisnika i na temelju primljenih anonimnih podataka pomažu nam da zaključimo što posjetitelji web-mjesta više vole vidjeti i pregledavati, što nam omogućuje prilagodbu web-lokacije i olakšavanje korištenja sadržaja i funkcionalnosti. Tražit ćemo vaš pristanak za korištenje tih kolačića.

KOLAČIĆI ZA OGLAŠAVANJA

koristimo ih za analizu vaših interesa i preferenci te nam pomažu da vam pružimo informacije koje vas zanimaju i kreirate prilagođene ponude na temelju vaše upotrebe ŽNK Osijek web stranica. Tražit ćemo vaš pristanak za korištenje tih kolačića.

Kolačiće pohranjujemo u bazu podataka u svrhu pružanja informacija o posebnim i personaliziranim ponudama, vijestima i događajima putem online kanala (e-pošta, web, internetske promocije).

KAKO MOŽETE UPRAVLJATI KOLAČIĆIMA ?

U vašim web preglednicima možete izbrisati kolačiće i upravljati općim postavkama za spremanje kolačića. Ovdje su linkovi na upute popularnih preglednika Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera, Vivaldi, Safari, UC Browser, Maxthon Cloud, a tada neki dijelovi web-mjesta možda neće raditi normalno ili im se neće moći pristupiti.

VANJSKE POVEZNICE

Korištenjem vanjskih linkova na našoj stranici, kao što su društvene mreže ili razne web stranice, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na koje nemamo utjecaja. Informacije prikupljene putem kolačića i sličnih tehnologija u tim domenama nisu nam dostavljene od njihovih vlasnika ili upravitelja.

UREDBA (EU) 2018/1725

Uredba (EU) 2018/1725 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2018. o zaštiti fizičkih osoba u pogledu obrade osobnih podataka od strane institucija, tijela, ureda i agencija Unije te o slobodnom kretanju takvih osoba i ukidanje Uredbe (EZ) br. 45/2001 i Odluke br. 1247/2002 / EZ Tekst koji je važan za EGP.

PE/31/2018/REV/1

»Dokument 32018R1725«
»EU zakonodavstvo o kolačićima«
»Zakon Europske unije«
»Članak 13. Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)«

Ukoliko mislite da vaši podaci prikupljeni i korišteni na gore navedeni način nisu točni ili želite da ih prestanemo koristiti, molimo kontaktirajte nas telefonski ili e-poštom.