ŽNK Osijek osnovan je u studenom 1990. godine kada se ženski nogomet nalazio na marginama sportskog ozračja u Hrvatskoj. No kroz nešto više od tri desetljeća puno se toga promijenilo. Najprije su osječke nogometašice u prvih 15 godina postojanja osvojile 10 naslova prvakinja Hrvatske i 8 pokala pobjednica Kupa Hrvatske. Uslijedila je velika smjena generacija, a uspjesi su se nastavili. Tako je ŽNK Osijek zaključno s 2023. godinom zabilježio dodatnih 14 naslova prvakinja Hrvatske i 11 pokala Kupa Hrvatske. U konačnici se danas Klub može pohvaliti s čak 24 naslova državnih prvakinja i 19 pokala Kupa!

Od osnutka Kluba u predsjedničkoj fotelji istaknula se trojka za pamćenje – Zvonko Erak, Gordan Matković i aktualni predsjednik Uprave, Bojan Bodražić. Velike zasluge za velike uspjehe ženskog nogometa u gradu na Dravi svakako pripadaju i pokretačima ove velike sportske priče – Marijanu Kuduzu, Vinku Vranješu i Tomislavu Mažaru, velikom treneru Zvonimiru Kolaku, te dugogodišnjem tajniku Andriji Logarušiću i neumornom Branku Perkoviću koji više nisu među nama.

Djevojaka, žena koje su kao velike igračica obilježile bogatu povijest ŽNK Osijek bilo je puno. Među njima ipak se posebno izdvaja Violeta Baban, kao igračice s najvećim “stažem” u Klubu. Tu valja svakako spomenuti i Blaženku Logarušić, Snježanu Fočić, Nadu Bešker, Tanju Kovač, Anicu Ganz…

Sada neke druge igračice stvaraju neku drugu povijest. Ništa manje impresivnu. Igrom punom potencijala nastavljaju bilježiti ime “ŽNK Osijek” među najboljima i svima kazivati kako je dom ženskog nogometa u Hrvatskoj – u Osijeku!