Gradonačelnik Radić čestitao ŽNK Osijek ekipi na 24. naslovu prvaka

Gradonačelnik Radić čestitao ŽNK Osijek ekipi na 24. naslovu prvaka

Predsjednika ŽNK Osijek Bojana Bodražića, dopredsjednicu ŽNK Osijek, Ivanu Svalinu, trenera Gorana Ljubojevića, igračice Maju Joščak, Izabelu Lojnu i Barbaru Živković, te dopredsjednika HNS-a Antu Vučemilovića Šimunovića, primio je osječki gradonačelnik, Ivan Radić sa suradnicima.

Gradonačelnik Radić čestitao je igračicama, treneru i upravi kluba na tituli prvaka Super Sport 1. HNLŽ u sezoni 2022./2023., te im uručio dar od 5.000,00 eura

-Prije svega čestitao bih našim igračicama, Ženskom nogometnom klubu, stručnom stožeru i predsjedniku na rezultatu kojim su nam priuštili 24. naslov prvakinja Hrvatske. Od srca čestitam što pronosite ime grada Osijeka diljem Hrvatske. Grad Osijek putem Zajednice osječkog sporta sufinancira Ženski nogometni klub, a ovom prigodom za osvajanje prvenstva odlučili smo vas nagraditi s 5 tisuća eura – izjavio je gradonačelnik Radić te najavio da će stadion Gradski vrt ostati osječka kuća nogometa i nakon što NK Osijek preseli na novi stadion, rekao je Radić.

Istaknuo je kako se svih ovih godina klub selio sa Mačkamame na Elektru i Olimpiju, ali da to od iduće godine više neće biti slučaj. U suradnji s Gradom Osijekom i Športskim objektima novi dom Ženskog nogometnog kluba Osijek postaje Gradski vrt.

-Ono što bih svakako napomenuo to je da na inicijativu predsjednika Ženskog nogometnog kluba Bojana Bodražića, uz veliku podršku dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza gospodina Vučemilovića, razgovaramo sa predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marinom Kustićem da u budućnosti Gradski vrt postane kamp ženske nogometne reprezentacije. Kao što znate, u subotu imamo zadnju utakmicu u Gradskom vrtu protiv Rijeke i ovim putem pozivam sve sugrađane da dođu u što većem broju da se oprostimo od našeg Gradskog vrta koji ide u rekonstrukciju za što smo osigurali 6 milijuna eura europskih sredstava. Osim rekonstrukcije Gradskog vrta to uključuje i revitalizaciju cijelog kompleksa oko Gradskog vrta uključujući i bivši perivoj Gradskog vrta gdje je nekad bio Speedwey. Sva ta rješenja uskoro ćemo predstaviti javnosti – rekao je Radić.

Svoje zadovoljstvo preseljenjem u Gradski vrt izrazio je predsjednik ŽNK Osijek Bojan Badrožić.

-Nadam se da će djevojke u novim uvjetima još bolje raditi i da ćemo iznjedriti još puno igračica koje će nositi ne samo osječki već i reprezentativni dres na što smo svi u klubu izuzetno ponosni. Svaki dan ćemo davati sve od sebe kako bismo pokazali da zaslužujemo ovakvu podršku i Grada Osijeka i Osječko-baranjske Županije, kao i nogometnog središta Osijek i Županijskog nogometnog saveza. Hvala vam u ime Ženskog nogometnog kluba Osijek – rekao je Bodražić.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupaju igračice iz Osijeka u svim uzrasnim kategorijama. U ime HNS-a prijemu je nazočio dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović.

-Čestitam našim igračicama na osvojenom 24. naslovu prvakinja Hrvatske. Zahvaljujem se gradonačelniku koji je organizirao ovaj prijem i što je bio na utakmici na promociji prvakinja i za sve što radi kada je u pitanju sport grada Osijeka. Hrvatski nogometni savez pomaže kroz niz programa razvoj ženskog nogometa kao i na razini UEFA-e, FIFA-e i povećanje ulaganja – rekao je dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović Šimunović.

U ime igračica ŽNK Osijek prisutnima se obratila Maja Joščak.

-Zahvaljujem Predsjedniku i dopredsjednici koji su nam u suradnji sa gradonačelnikom omogućili dolazak u Gradski vrt  i nadam se da ćemo svojim zalaganjem, trudom i rezultatima opravdati njihovo povjerenje, rekla je Joščak.


Ispis   E-mail