Gradonačelnik Radić nagradio ŽNK Osijek za 25. titulu državnih prvakinja

Gradonačelnik Radić nagradio ŽNK Osijek za 25. titulu državnih prvakinja

U povodu osvajanja titule državnih prvakinja u sezoni 2023./24. i 25. titule u povijesti kluba, gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić, primio je nogometašice i predstavnike uprave Ženskog nogometnog kluba Osijek, te ih za predan rad i trud nagradio s 5.000 eura.


– Ženskom nogometnom klubu Osijek čestitam 25. naslov prvaka u 34 godine. Naš najuspješniji sportski kolektiv i od srca im na tome čestitam. Zato smo odlučili nagraditi ih i ove godine darom od 5.000 eura. Naime, osim osvajanja naslova prvaka, imamo se čime pohvaliti, jer imamo i najbolju igračicu i najbolju strijelkinju. Mislim da je to jako velik uspjeh. Ne moramo brinuti za budućnost ŽNK-a Osijek, jer imamo 150 djevojčica koje treniraju, a naslov prvaka osvojile su i pionirke u WU15 kategoriji, poručio je osječki gradonačelnik.Istaknuo je i kako Grad Osijek svesrdno pomaže Klub, podsjetivši da su se osječke nogometašice nakon desetljeća lutanja po raznim gradskim terenima, u suradnji Grada i vodstva ŽNK-a Osijek, preselile na Gradski vrt.
– Siguran sam da je i to dalo doprinosa u ovom povijesnom uspjehu i povijesnom rezultatu. Ta suradnja će se nastaviti i u budućnosti. Idemo i u rekonstrukciju cijelog kompleksa Gradski vrt, za što smo osigurali sredstva kroz ITU mehanizam. Vrijednost rekonstrukcije je oko pet milijuna eura, a radovi bi trebali započeti u drugom kvartalu 2025. godine – izvijestio je gradonačelnik Radić.

Dodao je i kako Grad za sport izdvaja rekordna sredstva od sedam milijuna eura.

– U odnosu na 2021. godinu kada sam postao gradonačelnik Osijeka, to je 30 posto više izdvajanja za sport u gradu Osijeku, tako da se imamo čime pohvaliti. Još jednom od srca čestitam Ženskom nogometnom klubu na 25. naslovu prvakinja, u nadi da će osvojiti i 20. naslov osvajačica Kupa Hrvatske – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik ŽNK Osijek, Bojan Bodražić, gradonačelniku je uručio pobjednički klupski dres s njegovim imenom, te kazao kako bi bez potpore Grada Osijeka klub teško postigao ostvarene rezultate.

– Iskreno, da nema Grada Osijeka i potpore koju dobivamo preko Grada i Zajednice osječkog sporta te Športskih objekata teško bismo došli do ovakvih ostvarenja. Godinama su naše igračice nosile kopačke i sve stvari po autima, s jednog terena išle na drugi, ali konačno smo taj gorući problem infrastrukture riješili. Vjerujem da smo to u potpunosti opravdali i zaslužili, s obzirom ne samo na rezultate nego na i ustroj našeg kluba i odnos prema Gradu i način na koji promoviramo grad Osijek. Jučerašnja utakmica pokazala je da Ženski nogometni klub Osijek ima puno simpatizera i publiku u gradu – rekao je Bodražić.

Kapetanica Maja Joščak, kojoj je ovo 14. titula prvaka, kazala je da je sezona bila turbulentna te da je svaka sve teža i teža, osobito jer drugi klubovi koji ulažu u ženski nogomet surađuju s muškim momčadima.

– Zahvalna sam Gradu i predsjedniku kluba što su suradnjom pomogli da i mi možemo te neke stvari raditi onako kako najbolje znamo. Imamo sada taj teren koji nam olakšava puno stvari i nadam se da ćemo svojim trudom i zalaganjem uspjeti ostvariti suradnju s NK Osijek, da to bude jedna lijepa nogometna priča, pa možda jednog dana budemo dvostruki prvaci u gradu na Dravi – istaknula je Joščak.

 


Ispis   E-mail