Osječanke završile svoj pohod u Europu na 2. mjestu kvalifikacijske skupine

Osječanke završile svoj pohod u Europu na 2. mjestu kvalifikacijske skupine

Na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' u Sarajevu (BiH), u subotu, 9. rujna odigrane su posljednje dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Lige prvakinja Grupe 2.

U ogledu za treće i četvrto mjesto SFK 2000 Sarajevo pobijedilo je FC Flora Talinn (EST), a u finalnom dvoboju između FC Vorskla (UKR)  i ŽNK Osijek slavile su Ukrajinke. Osječanke su završile svoj pohod u Europi za ovu sezonu na odličnom drugom mjestu u svojoj skupini.

Susret između FC Vorskla  i ŽNK Osijek, unatoč srčanoj igri djevojaka iz grada na Dravi, završio je rezultatom 3-0. Sva tri gola Ukrajinke su postigle u prvom poluvremenu. U 13. minuti prvi je gol zabila Andrukhiv, u 27. minuti Kozlova, a u produžetku prvog djela ponovno Andrukhiv. U drugom djelu bilo je puno dobrih prilika za Osječanke, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

ŽNK Osijek ekipa kući se vraća uzdignute glave, spremna i ojačana za početak domaćeg prvenstva u 1.HNLŽ, te pohod na titulu prvakinja u sezoni 2023./2024.

ŽNK Osijek se za UEFA Ligu prvakinja kvalificirao osvojenom titulom državnih prvakinja u 1.HNLŽ u sezoni 2022./2023., a očekuje se da će top forma i uspjeh koju su bijelo-plave djevojke pokazale u prvenstvu biti sastavni dio njihovog nastupa u Ligi prvakinja.

DVIJE BOJE. JEDAN GRAD.


Ispis   E-mail