Povratak na travnjak nakon zasluženog odmora

Povratak na travnjak nakon zasluženog odmora

Seniorke ŽNK Osijeka ponovno su istrčale na travnjak u sklopu svoga prvog treninga za nadolazeću sezonu. Ovoga puta na stadionu 'Gradski vrt' koji je postao njihov novi dom.

Sastav koji je započeo pripreme čine: Izabela Lojna, Anela Lubina, Lorena Balić, Maria Kunštek, Merjema Medić, Marija Damjanović, Kristina Nevrkla, Mateja Bulut, Ivana Bojčić, Martina Šalek, Barbara Živković, Nikolina Vujadin, Ivana Maričić, Klara Barišić, Maja Belaj i Maja Joščak.

Prvi trening s djevojkama odradili su glavni trener Goran Ljubojević, trener vratara, Vjeran Dokonal i kondicijski trener, Igor Majlinger. Pred njima je osnaživanje forme i pet jakih međunarodnih pripremnih utakmica od koji prva slijedi 29. srpnja protiv prvakinja Srbije iz ŽFK Spartak. Sve kako bi bile spremne za velike izazove – dvostruku titulu u novoj sezoni i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

Podsjetimo, ŽNK Osijek se za UEFA Ligu prvakinja kvalificirao osvojenom titulom državnih prvakinja u 1.HNLŽ u sezoni 2022./2023., a očekuje se da će top forma i uspjeh koju su bijelo-plave djevojke pokazale u prvenstvu biti sastavni dio njihovog nastupa u Europi.

Domaćin Grupe 2 prve runde UEFA Lige prvakinja u kojoj će zaigrati ŽNK Osijek biti će SFK 2000 Sarajevo. Što znači da će svoj pohod u Europu bijelo-plave djevojke u sezoni 2023./2024. započeti u Bosni i Hercegovini.

Utakmice prve runde igrat će u formi turnira od 6. do 9. rujna 2023. godine. ŽNK Osijek svoju prvu utakmicu igra protiv domaćina, SFK 2000 Sarajevo, a u slučaju pobjede nad BiH prvakinjama u finalu će za prolazak u drugu rundu natjecanja igrati s pobjednicama susreta između FC Vorskla i FC Flora Talinn.

Budite uz nas u pohodu na Europu i u novoj sezoni!

Zajedno možemo sve!

DVIJE BOJE. JEDAN GRAD.

 


Ispis   E-mail