Poznati protivnici ŽNK Osijek u UEFA Ligi prvakinja

Poznati protivnici ŽNK Osijek u UEFA Ligi prvakinja

Kuglice su odlučile, ŽNK Osijek svoj put u UEFA Ligi prvakinja, u sezoni 2023./2024. započinje u skupni s ekipama: SFK 2000 Sarajevo (BiH), FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST). Tko će biti domaćin prvog kruga susreta bit će poznato u ponedjeljak, 3. srpnja.

Ždrijeb UEFA Lige prvakinja održan je u petak, 30. lipnja, u Nyonu, a ŽNK Osijek je svrstao u Grupu 2, uz bok najboljim ženskim nogometnim ekipama iz Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Estonije. Utakmice prve runde igrat će u formi turnira od 6. do 9. rujna 2023. godine.

Iako se još uvijek ne zna tko će biti domaćin utakmica Grupe 2, poznato je da ŽNK Osijek svoju prvu utakmicu igra protiv SFK 2000 Sarajevo, a u slučaju pobjede nad BiH prvakinjama u finalu će za prolazak u drugu rundu natjecanja igrati s pobjednicama susreta između FC Vorskla i FC Flora Talinn.

ŽNK Osijek se za UEFA Ligu prvakinja kvalificirao osvojenom titulom državnih prvakinja u 1.HNLŽ u sezoni 2022./2023., a očekuje se da će top forma i uspjeh koju su bijelo-plave djevojke pokazale u prvenstvu biti sastavni dio njihovog nastupa u Ligi prvakinja.

Podržite nas, navijajmo zajedno!

DVIJE BOJE. JEDAN GRAD.


Ispis   E-mail