U borbi za Kup ŽNK Osijek na drugom mjestu

U borbi za Kup ŽNK Osijek na drugom mjestu

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa za žene, pobjeda i dvostruka kruna za milimetar je izmaknula nogometašicama ŽNK Osijek. Utakmicu koju su Osječanke igrale protiv ŽNK Dinamo odlučili su jedanaesterci, a sreća je tu bila na strani Zagrepčanki.

Finale nogometnog Kupa za žene održalo se u SRC Mladost, Čakovec, a u njemu su zaigrale nogometašice ŽNK Osijek i ŽNK Dinamo.

ŽNK Osijek u utakmicu je ušao s početnom postavom koju su činile: Ariana Vasilki Anastasiadis, Barbara Živković, Mateja Bulut, Marija Damjanović, Kristina Nevrkla, Lorena Balić, Izabela Lojna, Ivana Kirilenko, Mateja Andrlić, Anela Lubina i Maja Joščak. Zamjene su bile: Ena Pernar, Klara Žuljević, Melita Pranjić, Maya Lucia, Klara Barišić i Lea Maričić.

Susret koji je od početka bio napet i ispunjen mnoštvom dobrih prilika, te jakom igrom, nakon zadnjeg sučevog zvižduka završio je rezultatom 1:1. Zgoditak za ŽNK Dinamo u 23. minuti postigla je Lea Zdunić, dok je u 36. minuti za Osijek zgoditak postigla Marija Damjanović. Napeto raspucavanje slobodnih udarac završilo je pak 5-6 za ŽNK Dinamo.

-Utakmica je bila puna prilika s obje strane. Bili smo u deficitu u ranoj fazi utakmice, ali uspjeli smo zabit brzo gol za izjednačenje. Dinamo je bio dobar, ali možemo samo sebe krivit jer smo imali 3 mrtve šanse koje smo morali zabit. Izgubili smo na penale što je uvijek lutrija pa ovom prilikom čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi i prvom osvojenom kupu, rekla je po završetku utakmice, ŽNK Osijek kapetanica, Maja Joščak.


Ispis   E-mail