Disney

Uspješno završen 1. ciklus UEFA Playmakers by Disney

Završen je prvi ciklus programa UEFA Playmakers koji je Hrvatski nogometni savez uspješno počeo provoditi 1. ožujka s ciljem promocije ženskog nogometa, a koji je nastao u suradnji između Uefe i Disneyja, te je pratio radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

U prvom dijelu projekta kroz 30 centara diljem Hrvatske sudjelovalo je 730 djevojčica, a najveći broj sudionica imali su centri u Zadru,  Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Puli i Zagrebu.

U Osijeku program se provodio pod okriljem Nogometne škole Osijek i budnim okom voditeljice programa, trenerice mlađih kategorija ŽNK Osijek, Tamare Androš, instruktorice NŠ Osijek, Branke Juhas i volontera - trenera pionirki ŽNK Osijek, Vanje Kovača i dopredsjednice ŽNK Osijek, Ivane Svaline.

„U program se u Osijeku uključilo 40 djevojčica koje su nas sve oduševile svojim trudom, zalaganjem i ljubavlju prema nogometu, baš na svakom treningu. Očekujemo da će velik broj njih biti dio programa i u slijedećem ciklusu“, rekla je prilikom dodjele diploma trenerica Androš.

UEFA Playmakers je paneuropski program za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između Uefe i Disneyja. Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikad nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu.

Dio atmosfere na treninzima u različitim dijelovima Hrvatske možete pogledati u fotogaleriji na sljedećoj poveznici.

Sljedeći ciklus koji počinje 1. svibnja pratit će radnju animiranog filma Izbavitelji 2.

Roditelji već danas mogu prijaviti svoje djevojčice (od 5 do 8 godina) za sudjelovanje u navedenom izdanju ovdje, a na istoj poveznici naći će se i popis svih centara. 

Treće i četvrto izdanje bit će organizirano na jesen 2022., odnosno na proljeće 2023. godine.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Ispis   E-mail