Zdenko Glumac – novi trener ŽNK Osijek

Zdenko Glumac – novi trener ŽNK Osijek

U nastavak sezone ŽNK Osijek ulazi s pojačanjem na čelu ekipe. Zdenko Glumac novi je trener osječkih prvoligašica.

Igračice i Uprava ŽNK Osijek dočekuju ga s velikim optimizmom, te uz zahvalu NK Osijeku koji ga je kao trenerski kadar ustupio.

„Hvala NK Osijeku što nam je pomagao nakon što smo ostali u pola sezone bez trenera. Posebno što nam je ustupio trenera kvalitete i iskustva kao što je Zdenko Glumac. Ovo nije prvi puta da nam pomažu. Sve što nam je od logističke i bilo kakve druge podrške potrebno NK Osijek je uvijek uz nas. Sjajni međusobni odnosi za nas su od velikog značaja. Bit ćemo najsretniji ako im na pojačanju stručnog kadra zahvalimo prvim mjestom u 1.HNLŽ, a iskreno se nadam da će ova sezona ostati zapisana u povijesti kao ona u kojoj su muški i ženski nogometni klubovi iz grada na Dravi istovremeno bili državni prvaci“, poručuje predsjednik Uprave ŽNK Osijek, Bojan Bodražić.

Zdenko Glumac nogometni je trener posljednjih 25 godina. Na poziciju glavnog trenera seniorske ekipe ŽNK Osijek došao je s pozicije trenera „B“ momčadi NK Osijeka. U NK Osijeku je i započeo svoju trenersku karijeru s pionirima, a potom i s juniorima. Također, bio je pomoćni trener Ćiri Blaževiću i Stjepanu Čordašu. Potom je vodio klupu u NK Imotski, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Sesvete, NK Metalac, redom seniorskim drugoligašima. Prije povrataka u bijelo-plavi klub tri godine je vodio i Školu nogometa u NK Istra 1961.

Predsjednik ŽNK Osijek, Bojan Bodražić i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su se oko prijelaza i zahvalan sam im na tome. Svojim radom i predanošću poslu dokazat ću da tim izborom nisu pogriješili. Iako sam do sada vodio muške ekipe, imam iskustva sa ženskim nogometom. Prije nešto više od 15 godina radio sam kao instruktor u županijskom Savezu za ženski nogomet. Išao sam po školama, radio s djevojčicama. Unatoč tomu, moram priznati, nisam znao što da točno kao trener očekujem od ŽNK Osijek ekipe. No, već nakon prvog treninga zaključio sam da su djevojke super. Ugodno su me iznenadile. Dobro poznaju tehniku i karakterno su dobre, pristojne, primaju znanje. Inače ih kao igračice poznajem, gledao sam dosta njihovih utakmica. Znam da mnoge od njih uz nogomet rade ili se školuju, što cijenim.  Mislim da će nam biti dobro zajedno i da ćemo napraviti jedan lijep pomak. Vjerujem da će nakon narednih šest tjedana priprema one biti sigurno najbolje u 1. HNLŽ ove sezone“, kaže Zdenko Glumac.


Ispis   E-mail