ŽNK Osijek na europskom malonogometnom prvenstvu

ŽNK Osijek na europskom malonogometnom prvenstvu

ŽNK Osijek, kao pobjednik 1. Hrvatske malonogometne lige za žene (1.HMNLŽ) u sezoni 2020./2021., nastupit će na Europskom malonogometnom prvenstvu za žene (FWEC – Futsal women's European Champions) koje se od 2. do 5. prosinca 2021. održava u Španjolskoj, Lugo.

Uz ŽNK Osijek sudionici turnira su klubovi: Burela FS (Španjolska), MFC Normanochka (Rusija), Benfica SL (Portugal), WFC Tesla Kharkiv (Ukrajna) i Futsal Pescara (Italija).

Izvlačenjem prema UEFA klasifikaciji ekipe su svrstane u dvije skupine. ŽNK Osijek nalazi se u skupini A uz bok španjolskim i ruskim malonogometnim prvakinjama. Prvu će utakmicu stoga igrati protiv kluba Burela, 2. prosinca s početkom u 20 sati, a drugu protiv MFC Normanochka 3. prosinca u 20 sati. Ukoliko Osječanke izbore prvo mjesto u A skupini, 5. prosinca u 12.30 sati zaigrat će i u finalu natjecanja.

Ekipu koja će za ŽNK Osijek nastupiti na FWEC-u čine: Maja Belaj, Katarina Mendeš, Ivana Bojčić, Lorena Balić, Maria Kunštek, Mateja Bulut, Kristina Nevrkla, Maja Joščak, Mateja Andrlić, Mejrema Medić i Izabela Lojna. Vodit će ih glavni trener ŽNK Osijek, Igor Budiša i pomoćni trener, Vjeran Dokonal.

„Idemo u španjolski Lugo na europsko prvenstvo u futsalu. Svjesni smo da ćemo tamo biti u društvu odličnih ekipa. Mi smo u skupini sa Španjolkama i Ruskinjama koje imaju jaka prvenstva. Iako smo u toj konkurenciji naizgled u ulozi autsajdera, daleko od toga da ćemo se tako ponašati! Idemo se tamo potući s njima te ostvariti što bolji rezultat. Prednost nam je što smo ekipa koja je tehnički jako dobra, te kojoj ne nedostaje borbenosti i natjecateljskog duha. Smatram da možemo sve iznenaditi“, poručuje kapetanica ŽNK Osijek, Izabela Lojna.

Organizatori FWEC-a izvještavaju kako će kroz pregovore sa zainteresiranim tv kućama organizirati izravan prijenos utakmica. Ako prijenos bude dostupan gledateljima u Hrvatskoj, preko bilo koje tv/internet platforme, o tomu ćemo Vas na vrijeme izvijestiti.

Zajedno sve možemo!

DVIJE BOJE. JEDAN GRAD.


Ispis   E-mail