ŽNK Osijek osigurao 24. titulu državnih prvakinja!

ŽNK Osijek osigurao 24. titulu državnih prvakinja!

Pobjedom u utakmici protiv ŽNK Agram na travnjaku „Olimpije“, bijelo-plave djevojke osigurale su naslov prvakinja 1. HNLŽ u sezoni 2022./2023., i tako za ŽNK Osijek upisale 24. titulu u povijesti kluba!

Utakmicu 5. kola Lige za prvaka Super Sport 1. HNLŽ pred domaćom publikom Osječanke su odigrale u punom naletu, te susret zaključile rezultatom 4-1. Led je prvim golom u protivničkoj mreži probila najbolja strijelkinja lige, Lorena Balić, a potom su njen primjer slijedile sjajna kapetanica, Izabela Lojna, s dva pogotka, te uvijek na visini zadatak, Kristina Nevrkla.

Po završetku susreta glavni trener, Goran Ljubojević, nije krio sreću i zadovoljstvo.

-Zasluženo smo osvojili titulu, imamo 18 pobjeda i samo jedan poraz. Iako se čini da je sezona bila lagana, nije bilo tako. Ima puno stvari koje je trebalo rješavati iz tjedna u tjedan da bi ostali na visini zadatka, bilo je puno uspona i padova, ali dogurali smo do kraja i zasluženo postali prvaci. Čestitke curama, ova titula je njihova zasluga, bile su fantastične. Nisam mogao poželjeti bolju ekipu za svoj prvi trenerski mandat, poručio je Ljubojević.

ŽNK Osijek u ovu je utakmicu ušao s početnom postavom koju su činile: Maja Belaj, Barbara Živković, Mateja Bulut, Kristina Nevrkla, Lorena Balić, Martina Šalek, Mejrema Medić, Nikolina Vujadin, Anela Lubina, Ivana Bojčić i Izabela Lojna. Zamjene su bile: Ana Marija Maras, Maja Joščak, Maria Kunštek, Marija Damjanović, Klara Žuljević, Helena Štimac i Ivana Maričić.

Iako je ovim nogometnim susretom ŽNK Osijek titulu prvakinja matematički osigurao, pred nam je još jedna, posljednja utakmica Lige za prvaka 1. HNLŽ, koju Osječanke igraju protiv ŽNK Split. Tom prilikom ŽNK Osijek ekipa će i službeno biti proglašena najboljom hrvatskom ženskom nogometom ekipom u aktualnoj sezoni, te uzeti pokal državnih prvakinja natrag u svoje ruke!

Nedjelja, 21. svibnja 2023., stadionu Gradski Vrt - Proslavimo zajedno!

DVIJE BOJE. JEDAN GRAD.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Ispis   E-mail