ŽNK Osijek ugostio igračice iz Malezije

ŽNK Osijek ugostio igračice iz Malezije

Proteklih nekoliko dana, uz bok igračicama ŽNK Osijek trenirale su i tri gošće, nogometašice iz Malezije koje su u grad na Dravi stigle u okviru suradnje NK Osijeka i FC Sime Darby.

Nurul Azurin Mazlan (23), Qaseh Rania Binti Khairul Najib (12) i Dian Aqilah Binti Mohammed Imran (15) odlično su se snašle, te će otići kući oduševljene načinom na koji se u Osijeku igra ženski nogomet.
„Znale smo da je u Hrvatskoj nogomet važan. No nismo očekivale da je ženski nogomet tako dobro posložen. Način rada u ŽNK Osijek je odličan. Treneri su stručni, treninzi zahtjevni, ali to nas je sve veselilo. U Maleziji ženski nogomet još uvijek nije na nivou kakav mi igračice priželjkujemo. Sustav nogometnih natjecanja nije takav da imamo priliku steći iskustvo u utakmicama izvan naše zemlje, pa čak ni u samoj Maleziji u mjeri u kojoj to priželjkujemo.

Ovdje je situacija posve drugačija. Imali smo priliku biti na utakmici finala nacionalnog nogometnog Kupa za žene, što je bila odlična prilika za vidjeti kako se igra prava utakmica, koja može parirati i muškim natjecanjima. Tada smo saznali da ŽNK Osijek u vitrinama ima i 19 pokala Kupa, što je nas je stvarno impresioniralo. Bez razmišljanja bi voljela igrati nogomet u Osijeku, samo bi mi u tome slučaj stvarno nedostajala malezijska kuhinja. Jedino čega ovdje nema su svakodnevni obroci od riže što je kod nas kod kuće nezamislivo!, priča kroz smijeh Nurul, inače golmanica u ženskoj seniorskoj ekipi  FC Sime Darby.
Njeno mišljenje dijele i druge dvije djevojke koje u spomenutom malezijskom nogometnom klubu igraju u ekipama uzrasta u rangu pionirki i kadetkinja 1. HNLŽ.
„Sve mi je ovdje fantastično. Posebno bi istaknula kako su treneri odlični, da se puno sa djevojkama radi i da su zato i igračice odlične! I vaša je zemlja je prekrasna, a ljudi jako dobrodušni. Uživala sam u Osijeku i sretna sam što mi se pružila prilika doći ovdje. Nadam se da ovo nije posljednji put da se vidimo!“, kaže pak Dian.
Dvanaestogodišnja Qaseh, najmlađa u ovoj tročlanoj ekipi, dodaje kako ju ni godine ne bi spriječile da zbog nogometa napusti Maleziju i zaigra u Hrvatskoj, a ističe kako će joj u sjećanju najviše ostati poseban nogometni duh koji se u ŽNK Osijek osjeća.
Malezijske nogometašice trenirale su u ŽNK Osijek pod budnim okom predstavnika FC Sime Darby, Ibrahima Hj Mohameda, velikog poklonika hrvatske nogometne igre u koju se, kako kaže, zaljubio nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998. godine.
„Hrvatska nogometna igra ima posebnu cijenu kada uzmete u obzir da je riječ o maloj zemlji koja je postigla fantastične rezultate i čiji nogometaši igraju u najboljim klubovima. Moj klub ima odličnu suradnju sa NK Osijek već dulje vrijeme, a kada mi je palo na pamet u Hrvatsku po prvi puta dovesti djevojke krenuo sam proučavati koji bi nogometni klub ovdje bio za njih najbolji da steknu neka nova iskustva. Kada sam internetu pronašao podatak da je ŽNK Osijek osvojio čak 23 titule državnog prvaka više nisam dalje tražio! I nisam se prevario. Sve me je ovdje oduševilo. Ponovno se pokazalo da je Hrvatska mala zemlja, velikog srca, u kojoj se igra odličan nogomet!“, rekao je Ibrahim.


Ispis   E-mail